Kost och näringsbehandling

KOST OCH NÄRINGSBEHANDLING

Konsultationerna inom näringsterapi syftar till att ta fram en handlingsplan som optimerar ett näringsstöd till kroppen och dess funktioner. När du lägger till mat som är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter får du huden att stråla,

samtidigt som du ger kroppen

en skjuts i rätt riktning.


KOST & NÄRINGSBEHANDLING


Konsultationerna inom näringsterapi syftar till att ta fram en handlingsplan som optimerar ett näringsstöd till kroppen och dess funktioner.


Trenden att leva ett hälsosamt liv och prioritera en näringsrik och nyttig kost håller i sig. I en tid då vardagen inte sällan innebär en hel del stress behöver vi all energi vi kan få. Förutom träning är just kosten och vad vi stoppar i oss oerhört viktigt. Hälsa innebär en positiv vitalitet, inte enbart frånvaro av sjukdom.


Som näringsterapeut erbjuder man yrkesmässig rådgivning angående hur kroppen bäst bibehåller och eventuellt återställer den naturliga näringsbalansen trots sjukdom, operationer, trauma, näringsbrister mm. Vi tillämpar kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, fettsyror, antioxidanter m.m. påverkar kroppens anatomi, fysiologi och biokemiska funktioner.


Vi ser till hela personen, näringsstatus, kost, livsstil, mental, känslomässig och själslig hälsa och hur dessa kan påverka hälsan på lång sikt. Vi avhjälper, läker och återställer obalanser i kroppen som också orsakat sjukdom och ohälsa. Genom att kroppens olika funktioner får stöd kan många hälsoproblem förbättras eller upphöra.


Ett väl fungerande samspel mellan tarmkanalen och blodomloppet är grundläggande för god hälsa. Allt vi äter och dricker passerar tarmkanalen och det är genom tarmslemhinnan som näringen i maten tas upp och förs sedan vidare av blodet till kroppens alla celler och utgör vårt immunförsvar. Varje dag jobbar immunsystemet hårt med att skydda och stötta oss, men för att det ska kunna göra sitt jobb måste vi ta hand om det.


Immunförsvaret består av ett nätverk av celler, vävnad och organ som tillsammans arbetar för att skydda kroppen mot virus, bakterier och sjukdomar. Stress, ohälsosamma matvanor, otillräckligt näringsintag och brist på fysik aktivitet bidrar till att försämra imunförsvaret.


Kroppen har ett eget effektivt avgiftningssystem som dagligen jobbar med att rensa ut gifter som vi får i oss via kosten, miljöföroreningar och slaggprodukter som kroppen bildar genom alla olika processer och cellernas aktivitet. Ibland uppstår dock problem när mer toxiner kommer in i kroppen än vad den klarar av att göra oss av med. Det gör att gifterna lagras i bindväv, fettvävnad, skelettet och i olika organ, som kan medföra överbelastning och vi har inte en chans att klara oss undan sjukdomar. 


Det finns en mängd tecken som kroppen skickar ut som indikerar att den behöver hjälp med avgiftningen. Det kan till exempel visa sig mentalt, att man ofta är trött och seg, sömnproblem, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och ilska.


Hudens tillstånd visar även mycket väl hur resten av kroppen mår. När kroppen är överbelastad sväller den extracellulära vävnaden upp, varvid huden kan bli plufsigare (lätt svullen) och mindre spänstig. Att huden är väldigt torr, rödbrusig, akne, rosacea och kliande hud kan vara andra tecken.


Hälsa innebär att må bra både fysisk och psykiskt, att du upplever välmående på alla plan. För att uppnå det behöver du äta en bra och balanserad kost, vara fysiskt aktiv, hantera stress effektivt och åtgärda eventuella näringsbrister. Det innebär även att du bör se till att kroppens avgiftningssystem fungerar optimalt, så du kan göra sig av med allt avfall som annars kommer att belasta kroppen.


Var finns den näring du behöver? Hur kan du förbättra förutsättningarna att hålla dig frisk? Hur kan du med rätt näring finna en bättre balans i livet? 


En bra hälsobalans är individuell och vår konsultation bygger på individanpassa näring för att förebygga och eliminera sjukdomar genom goda levnadsvanor.



INDIKATIONSPROBLEM:

  • födoämnesallergier
  • IBS
  • Illamående
  • Matsmältningsproblem gaser, svullen mage
  • Svettningar
  • Vätskeansamling
  • återkommande infektioner
  • depression
  • koncentrationssvårigheter
  • sömnsvårigheter
  • minnes­svårigheter
  • kronisk trötthet
  • huvudvärk/migrän
  • ledsmärta
  • astma
  • eksem/torr, rödbrusig, akne, rosacea och kliande hud 
  • autoimmun respons såsom psoriasis etc.